S71 trea på PTC

  • 12 sep 2010

image: S71 trea på PTC

Under helgen som gick hade S71 ett stort gäng tävlingssimmare nere i Lund för att simma årets Poseidon Team Cup. En lagtävling där varje förening samlar poäng för att avgöra vilken den bästa klubben är. Och trots att vi inte hade alla simmare på plats nere i Lund gjorde simmarna som var där en riktigt fin insats i bassängen vilken borgade för en fin tredje plats av fjorton föreningar i klubbstriden. Så bra har vi inte placerat oss på flera år.

 

Björken och Jens med glada simmare och tredjepriset, en sodastream.

  

I den äldsta klassen fullkomligt dominerade Daniel Lundahl i flertalet grenar. Han satte nytt klubbrekord på både 100m ryggsim med 58.21 samt 200m medley där han sänkte sitt pers med 1,25s till 2.07,96. Han gjorde även mycket bra lopp på övriga sträckor och vann även 100m fjärilsim på en riktigt fin tid. De äldre simmarna är alldeles i upptakten av säsongen och har endast simmat pass utan fart i, det kan alltså bli en mycket intressant säsong när vi väl kommer igång med hårdträningen. Maria Lundahl var också en plusvariant under helgen och satte sitt andra klubbrekord någonsin på sträckan 100m fjärilsim med tiden 1.04,62 en sänkning av sitt pers med hela 1,91s! Maria hade även en drös fina lopp under helgen på bland annat 50m frisim, 100m frisim som hon vann samt 200m medley där hon visserligen blev hårt pressad av Eleonor Lindborg från Malmö men gjorde en väldigt bra tid. Hanh Chau visade också form genom att slå pers på 100m fjärilsim och Emelie Axmar visade att hon är på gång igen efter skada när hon presterade ett bra 100m frisim. Andreas Myhrberg och Kristoffer Gustavsson hade en lite segare helg men är på gång de också.

 

I äldsta mellanklassen simmade S71's nyförvärv Tony Brkic till sig ett par fina personliga rekord. Hans bästa lopp för helgen måste vara 200m frisim där han krigade om de ädlaste platserna ända in i mål, även ryggsimmet funkade jättebra för Tony denna helg och fortsätter han bara att träna som han gör så kommer han att rasa i tider när vi kommer igång senare i vinter. Även Timmie Hermansson kämpade på bra efter att ha varit sjuk och gjorde trots detta lite småpers.

 

I yngsta mellanklassen hade vi ett par riktiga kämpar i vattnet under helgen. Josef Isaksson gjorde en helgjuten insats och sänkte sina pers gång på gång. Han klättrade många placeringar och blir kanske ett riktigt hot mot regionens bästa 97'or i framtiden. Eller vad sägs om 14s pers på 200m frisim samt 15s på 200m medley! På tjejsidan hade vi Tove Persson-Bivall i baljan. Trots lite bekymmer med halsen tidigare i veckan ger hon allt i varje lopp och är en förebild för alla andra simmare när det gäller att ha hjärta och ge allt i varje läge. En del småpers blev det dessutom trots sjukdomsbekymmer senaste tiden.

 

I yngsta klassen hade vi så en rad duktiga killar och tjejer som är coming i klubbens verksamhet. Jag skulle vilja skriva ner alla deras resultat här men då hade texten kanske inte fått plats, utan jag nöjer mig med att lyfta fram några. Vad sägs om unga Micaela Jönsson, född '01! Som simmar mot 98:or och ändå placerar sig hyfsat högt i resultatlistorna. Systrarna Victoria som alltid ger järnet och Jessica som har en härlig inställning till simsporten och är trogen morgonträningarna klockan 06.00 på Måndag och Onsdag.. (en annan får ju ha ett par liter kaffe för att orka med). Ellen Sandberg och Rebecca Berggren-Nylund som ständigt klättrar och till och med utmanar sina ett år äldre konkurrenter, se upp! Jessica Chen hade ett jättebra 100m bröstsim som lovar gott inför framtiden och en extra eloge till Martina Grövnes och Emilia Christiansen som lyft sig ett snäpp och har ett bra GO! i simningen. I grabbgänget denna gången hade vi Philip Chen och Joel Mörck som persade vilt och gjorde livet surt för sina motståndare.

 

Jag efterlyser dock fler killar!!! Tyvärr är Pontus Ernstsson skadad och missar denna tävlingen men det måste väl finnas fler som kan ställa upp vid denna typen av lagtävlingar?! Jag hoppas att fler killar hänger med nästa tillfälle och visar var skåpet skall stå.

 

En sammanfattning av alla resultaten från helgen är väldigt lättsummerad för oss tränare. MYCKET BRA! Alla simmare i klubben är på gång, vår satsning börjar visa resultat och S71 går en ljus framtid till mötes. Extra kul att så många föräldrar också visade intresse genom att vara på plats där de hejade och stöttade under hela helgen. Nu hoppas vi att den fina resultattrenden håller i sig under hösten och att helgens resultat gör att simmarna växer i självförtroende inför kommande säsong.