S71 i topp i serien!

  • 26 sep 2010

image: S71 i topp i serien!

Efter säsongens första seriesimsomgång ligger S71 i topp före Eslöv, Delfin, Osby samt Klippan/Karpen. Höstens första deltävling avverkades i helgen i Osby dit vi kom med ett ofullständigt lag. Nu satsar vi stenhårt på seriesimmet och vill de närmaste åren satsa på Crawl och D-grupper för att kunna klättra i seriesystemet.

 

 

Förra säsongen tog vi ett kliv nedåt av egen vilja för att kunna samla krafter och börja om i seriesystemet. S71 har nu ett gäng unga duktiga simmare som är "coming", och fler är på gång.

 

Helgens tävling började på ett bra sätt med 2st tredjeplatser i lagkapperna, detta trots att vi saknade ett par av våra mest framgångsrika simmare. Tyvärr hade vi även denna gång hela 8st tomma banor vilket naturligtvis är beklagligt. Nästa omgång som är på hemmaplan siktar vi på att fylla laget. Det är som vanligt på killsidan som vi har vissa problem i äldsta och mellanklassen, vi efterlyser fler killar som vill tävla!

 

Omgångens raket är Oscar Antonsson som slog pers med hela 8 sekunder på sträckan 50m ryggsim, härligt! I övrigt fanns en del småpers här och där. De största var Max Åfeldt på 100m ryggsim med 2 sekunder, samt Philip Chen på 25m fjärilsim med 2 sekunder. Grabbarnas tävling med andra ord.

 

Notabelt är också att Fanny Brink verkar ha blivit kvitt sin axelskada och simmar riktigt fort på 100m bröstsim. Samt att S71 tar inte mindre än 5st dubbelsegrar samt totalt 11 grensegrar, kul! Vi skall också säga att poängställninen inte riktigt stämmer och att den med stor sannolikhet kommer att uppdateras längre fram eftersom en del viktiga poäng till S71 fortfarande saknas i resultatlistan. Häll därför utkik på skånesims hemsida för färsk information och poängställning.

 

Detta var det andra seriesimmet undertecknad varit på sedan jag blivit S71'are och jag måste säga att det finns saker vi på läktaren kan göra bättre när det gäller sammanhållning, hejaklack och föräldrainsatser på tävlingen. Seriesim för mig är något speciellt där man hejar fram alla simmare i laget inför varje start. Det är en unik tävlingsform där vi som individuella idrottare har möjlighet att få tävla som ett lag och stödja varandra i med och motgång. Föräldrar, intressera er för ert barns idrottande. Stöd också laget, inte bara individen, istället för att sitta och göra annat mitt under pågående tävling! Medverka till att vi i S71 sitter tillsammans i simhallen och inte går ifrån, annat än om man skall värma upp till sina lopp. Vi kan bättre!

 

Nu laddar vi för nästa deltävling som är på hemmaplan då vi måste försöka behålla vår ledning, tills dess efterlyser jag även en hejaklacksledare som vill ta tag i stödet från läktarplats. Intresseanmälan lämnas till mig personligen. Efter nästa deltävling återstår 2st deltävlingar till våren innan vi kan vinna serien och kvala upp till nästa division. Nu kör vi!