Sum-Sim Region

  • 14 nov 2010

image: Sum-Sim Region

Årets försökstävling till riksfinalen gick för S71's del mycket bra. Trots att vi haltar efter i många åldrar så har vi ändå simmare till finalen i Stockholm om fyra veckor vilket är bra för framtiden!

 

 

S71 har 7st starter klara till Sum-Sim riks. Två stycken av Victor Klügel och hela 5st av Johanna Fransson som imponerade stort i Helsingborg. Tryck på läs mer för att läsa hela sammanfattningen.

 

Bäst av alla S71'are lyckades Johanna Fransson som har haft ett par jobbiga år bakom sig med skador. Nu verkar hon vara i sitt livs form och slår personliga rekord varje gång hon går i vattnet. Johanna Började sin svit med 100m ryggsim under Lördagen som gick 1,5s under pers och gav henne en 14:e plats i rikssammanställningen i en tuff gren med hårt motstånd. Eftermiddagen fortsatte med sträckorna 200m medley och 200m bröstsim. Den senare gav ett pers på hela fem sekunder!!! Och i riket ligger hon trea i båda grenarna. På Söndagen simmade Johanna 200m ryggsim samt 100m bröstsim. Bröstsimmet verkade stämma underbart bra just denna helgen vilket betydde 1,5s pers igen och ett nytt klubbrekord på distansen. Johanna har efter sin magnifika helg slagläge i flera grenar inför finalen, lycka till i Stockholm!

 

Victor Klügel är en annan plusvariant under helgen. Tog sig vidare på sitt specialsimsätt bröstsim. Victor tävlar i år mot ett år äldre grabbar och har en tuff uppgift i Stockholm om fyra veckor. På 200m bröstsim ligger han på en 20:e plats och på halva distansen, vilken han blev andra man på i Skåne, ja där ligger han på en 10:e plats i riket. Lycka till i Stockholm!

 

Förutom dessa inkvalade simmare så har naturligtvis S71 haft många fler ungdomar i vattnet i Helsingborg under helgen. Tony Brkic slog fina pers på bland annat 100m bröstsim och ett fjärilsim med flygande start som gick hela 7 sekunder under pers. Fortsätt att kämpa på så blir det fler fina sänkningar i vinter!

 

Emilia Ernstsson har tagit ett kliv till och presterade en del fina tider under helgen. Bäst är kanske 800m frisim där det blev hela 15 sekunders personligt rekord och en 39:e plats i riket. Härligt! Emilia simmade även 400m medley och 200m ryggsim, båda på nya personbästatider.

 

S71 hade ytterligare 7st simmare som tagit sig till Helsingborg för att simma individuella sträckor, nämligen Fanny Brink, Jessica Chen, Timmie Hermansson, Josef Isaksson, Jonna Nordström, Ellen Sandberg och Max Åfeldt. Samtliga gjorde en bra insats och stod för fina simningar under hela helgen. Även inkallade lagkappssimmare gjorde bra ifrån sig och sätter verkligen oss tränare på prov när det gäller laguttagningar.

 

För alla yngre förmågor som deltagit i helgen hoppas vi att ni lärt er massor och att ni kommer tillbaka nästa år för att fightas om platserna till riksfinalen. Inom några år när S71 fått fler Sum-Sim aktuella simmare hoppas vi på ännu fler starter i både region och riksfinalen, så kör hårt på träningarna och visa er ofta i simhallen så visar vi var skåpet skall stå!

 

Här hittar du rapporteringen från helgens Sum-Sim tävlingar i hela landet, LÄNK>>

Och här finns alla resultat samlade, LÄNK>>