Många S71 simmare som simmat bra

• 17 feb 2011

image: Många S71 simmare som simmat bra

Våra yngsta tävlingssimmare har varit i farten igen. Nu senast i helgen då S71 var representerade på hela 3 ställen. AAK Cup i Karlshamn, KSLS Knatte Cup i Kristianstad och Ungdoms GP 1 i Ängelholm. Helgen innan skördades det friskt med medaljer i Osby på Alga Cup. Det går bra nu!

För lite drygt en vecka sedan tävlade ett stort gäng av våra unga simmare i Osby på Alga Cup, och vilken tävling dom gjorde! Personliga rekord blev det en hel del och man tog inte mindre än 55 pallplatser.

26st blev av valören guld, 15st silver och 14st brons, även om det inte var medaljer utan sällskapsspel från ALGA som delades ut. Familjen Jönsson har för övrigt fått inreda ett nytt spelrum där hemma efter denna helgen..  ;)  En riktig fullträff av alla som var med med andra ord. Som om inte detta skulle räcka så knep Tove Persson-Bivall pris för prestation i sin klass vilket såklart är jättekul.

Tove är en tjej som alltid kämpar hårt och gör så gott hon kan, så att hon fick priset ser skrivaren av dessa rader som väldigt rättvist. Andreas Myhrberg satsade stenhårt i finalen på 50m frisim och tog guldet på sträckan. S71 vann hela tävlingen totalt på poäng och fick med sig en jättefin vandringsbuckla hem som vi såklart skall försöka behålla nästa år!

Helgen efter var det tävlingsdags igen. Denna gången på tre orter samtidigt. I Kristianstad hade våra allra minsta en jättebra tävling med några småpers här och där. De fick med sig 8st medaljer hem och pristagarna heter Elsa Brink, Erika Persson-Bivall, Tova Nilsson och Felicia Huynh, bra jobbat tjejer!

I Karlshamn tog Betty Ottosson en silverpeng på 50m ryggsim och en bronspeng på 50m bröstsim. De äldre grabbarna Andreas Myhrberg och Victor Klügel var även på plats, precis som Julia Larsson. Killarna slog pers på frisimssträckorna och Julia landade strax över pers på sina distanser.

Slutligen hade vi ett B-gruppsgäng i Ängelholm på UGP. Ungdoms GP som var en prioriterad tävling för B-gruppssimmarna genererade tyvärr inte så många starter som skrivaren av dessa rader hade hoppats på. Till nästa deltävling hoppas man att fler vågar ställa upp på alla distanser för att utvecklas som simmare. Upplysningsvis är det ju så att hela UGP cirkusen är en enda stor tävling där man i slutet av året räknar samman alla simmares resultat (medelplacering exklusive sina sämsta grenar) för att utse en vinnare i varje klass. Den vinnaren brukar kunna vinna väldigt fina priser.

Ellen Sandberg, Emilia Christiansen, Jessica Jönsson & Victoria Jönsson med en glad Björken

En simmare som vågade köra fullt program denna helgen var Ellen Sandberg som slog en hel del spektakulära pers. Bland annat på 200m medley som hon sänkte med ca: 15 sekunder från vad hon haft innan. En annan som imponerade var Jessica Jönsson som vann 1500m frisim på en jättefin tid för att vara första gången hon simmade det. Men alla som var med kämpade på bra och gjorde väldigt bra ifrån sig. Totalt togs det 9 medaljer med hem till Hässleholm och bland tjejerna födda '99 kan man också efter helgen konstatera att S71 har 4st tjejer som är bland de 20 bästa i landet i sin klass på 200m medley. Hyfsad bredd med andra ord!