OF-Sprint i Markaryd

• 21 feb 2011

image: OF-Sprint i Markaryd

14st S71 simmare var i lördags på plats i den lilla men väldigt mysiga simhallen i Markaryd. Alla var på hugget denna lördag då alla 50m sträckor och 100m medley skulle avverkas.

Pontus Ernstsson och Joel Mörck med sin medaljskörd under helgen

I omklädningsrummet efter en mycket framgångsrik dag för S71 i Markaryd konstaterade en S71-simmare att: S71 är bäst! Hon skrev det på imman på fönstret. Direkt reagerade en simmare från en annan klubb. Hon menade att S71 inte alls var bäst och kontrade med att skriva på ett annat fönster att hennes klubb är bäst. Vilka har tagit flest medaljer? Blev svaret hon fick på det. Och den frågar är idag lätt att svara på.

För visst blev det många gånger S71-simmare fick kliva upp på pallen och ta emot medalj efter medalj. En hel del dansande blev det också av de pallplacerade.

Ellen Sandberg, Jessica Jönsson och Micaela Jönsson lyckades med bragden att vinna alla individuella grenar i sin åldersklass. Ellen vann 50m fjäril, 50m ryggsim, 100m medley, 50m bröstsim och 50m frisim i klassen flickor 12 år, Jessica samma grenar i klassen flickor 13 år och Micaela dominerade i den yngsta klassen, 10 år och yngre. Även i lagkappslagen visade det sig att S71 har många duktiga simmare. På 4x50m frisim och 4x50m medley vann Emilia Christiansen, Victoria Jönsson, Knar Mikael och Ellen Sandberg överlägset. Dessutom kom laget med Betty Ottosson, Tova Nilsson, Erika Persson-Bivall och Micaela Jönsson på en fin andraplats på 4x50m frisim och en tredjeplats på 4x50m medley. Riktigt många S71-are på pallen där alltså!

Även laget med de äldsta tjejerna, 13 år och äldre, tog hem segern på 4x50m medley. I laget simmade Emilia Ernstsson, Erica Pettersson, Mette Karlsson och Johanna Fransson. På 4x50m frisim kom Mette, Emilia, Jessica Jönsson och Johanna på en andraplats.

Fler guldmedaljer blev det! Mette vann 100m medley på ett nytt snyggt pers! Johanna vann 50m ryggsim och 50 bröstsim. Oscar Antonsson segrade på 50m ryggsim i klassen pojkar 11 år och Pontus Ernstsson  i klassen pojkar 12 år. Joel Mörck fick med sig två guld hem, på 50m bröstsim och 50m ryggsim, pojkar 12 år.

Emilia Rönningdal simmade en av sina första stora tävlingar och fick med sig en medalj hem efter sin 5:e plats på 50m frisim.

Hur många medaljer blev det nu då? Jo, simmarna kom hem med 2,18kg medaljer i bagaget. Räkna att varje medalj väger 26 gram så har du svaret! Bilder från tävlingen finner ni i fotogalleriet och en komplett resultatlista finns upplagd under 'tävlingar', 'resultat'.

/Text: Erica Pettersson, Bild: Gabriela Jönsson