Nyheter

Ny simhall i Hässleholm

  • 28 mar 2011

image: Ny simhall i Hässleholm

Under Måndagskvällen den 28/3 på kommunfullmäktiges möte togs beslut om att bygga en ny simhall i Hässleholm på Österåsområdet. Efter flera års debatt i ämnet var det äntligen dags att komma till beslut i frågan. Efter votering som slutade med 32 röster för och 29 emot fattades beslutet att bifalla förslaget om nybygge på Österås.

 

S71 har i och med detta beslut en nyckelroll i arbetet mot den nya simhallen och kommer att kunna bistå kommunen, arkitekter och byggfirma med sin kunskap om simhallar och hur den nya hallen ska utformas samt vad en modern simanläggning bör innehålla. Detta är ett positivt beslut för simklubben som vi har väntat länge på och vi är fulla av optimism inför vad som komma skall.

ISM Berlin

  • 7 mar 2011

image: ISM Berlin

S71 har under helgen uppehållit sig i Berlin på den väldigt stora tävlingen ISM eller, International Swim Meet. Från första dagens finaler kan vi rapportera hela 4st medaljer till S71. Detta i en tävling som i år lockat närmare 190st lag från 24st nationer i fyra världsdelar. Tuff konkurrens är bara förnamnet.

 

 

medaljerna trillade in på 100m fjärilsim där Ellen Sandberg simmade hem en bronspeng på fina 1.15,76. Micaela Jönsson hade 33,77 på 50m frisim vilket gav henne en bronspeng. Victor Klügel simmade sitt 50m bröstsim på fina 31,01 som också var SM kval, detta gav honom en silvermedalj. Sist men inte minst stod Micaela Jönsson för ännu en medalj då hon simmade in på 37,92 på 50m fjärilsim i yngsta klassen. Valören blev silver. Under Söndagen blev det ytterligare två finalsimningar av Micaela och Ellen. Micaela tog även ett guld på 100m frisim.