SM/JSM

  • 6 jul 2011

image: SM/JSM

Så var SM veckan i Halmstad också över och merparten av simmarna i S71 har fått sommaruppehåll. Vi summerar årets SM i långbana på följande vis.


Vy över SM-arenan (Foto: Senajid Brkic)

Det var många bra lopp av S71:arna. Andreas Myhrberg som dessutom debuterade i JSM sammanhang gjorde bland annat ett jättefint lopp över 50m frisim som är stenhård konkurrensmässigt, Andreas är den som har haft högst närvaro i A-grupperna under våren och det gör såklart att man lyckas bra på tävling, kopplingen mellan hög närvaro och bra tävlingsresultat är uppenbar. Förhoppningen från undertecknad är att fler simmare i S71 lägger sig runt 90% i närvaro så att vi kan bli ännu bättre på mästerskapen kommande säsonger.

Maria Lundahl simmade stabilt på alla sina sträckor och dessutom på tider som var runt pers, bäst gick det på hennes paradgrenar 50m fjärilsim och 100m fjärilsim. Johanna Fransson gjorde ett par bra lopp främst på det långa frisimmet. S71 hade även lagkappslag där Mette Karlsson och Hanh Chau ingick.

Tyvärr hade vi inga finalplatser i år men den satsningen vi är mitt inne i skall på sikt bära frukt på dessa tävlingar. Resultatnivån på simmare mellan plats 3-16 har höjts väldigt mycket bara sedan förra året när SM gick i Malmö och det kan bero på att Svenska simmare har höjt träningsdosen rejält det senaste året efter rikstränaren Greg Salters önskemål.

Vi säger bra simmat och ser nu fram emot en ny innesäsong som tar sin start i början av Augusti. Och tänk på! Det finns inga genvägar till att bli en bra simmare, det är stenhårt jobb i bassängen som räknas och det med hög närvaro! Med fler simmare som kan ta det åt sig kommer vi även att ha fler framskjutna placeringar på den här typen av tävlingar framöver.

Glad sommar!