DM/JDM

• 11 jun 2013

I helgen avgjordes Senior- och Junior-DM i 50m bassäng i Burlöv. Detta gjordes i samband med att Skånes Simförbund firade 75-års jubileum. Detta gjorde tävlingarna lite festligare och med inbjudna Skånska simprofiler som dubble OS-guldmedaljören Gunnar Larsson och Hans Chrunak.

I själva tävlingarna gick det bra för S 71-simmarna. Johanna Fransson simmade hem både DM-guld och JDM-guld på 200m medley och ryggsim. Hon tog även DM och JDM-brons på 100m bröst och fjärilsim. Andreas Myhrberg blev mycket överraskande Skånsk juniormästare på 50m frisim, efter ett bra lopp. Victor Klügel simmade hem ett JDM-silver och ett DM-brons på 100m bröstsim. S 71:s flickor på 4x200m frisim var nära medalj, men slutade på en fin 4:e plats. I laget simmade Johanna, Ellen Sandberg, Emilia Andreasson och Rebecca Berggren-Nylund. I övrigt gjorde Knar Mikael ett starkt lopp på 100m frisim och kvalificerade sommarens Sum-Sim.

I samband med DM/JDM avgjordes Skånes Simförbunds Distanscup med sista deltävlingen på 400m frisim. Tidigare under våren har det, i olika deltävlingar simmats 800m frisim, 1500m frisim samt 400m medley. Johanna Fransson slutade på delad 1:a plats i fl. 17 och äldre och blev 2:a i den öppna klassen (här räknas alla in oavsett ålder). I flickor 14 år slutade Rebecca Berggren-Nylund 3:a. Samma placering fick Philip Chen i pojkar 13 år.