Sum-Sim Riks i Göteborg

• 7 dec 2015

S 71 gorde ett myckey bra Sum-Sim Riks. Man sluta på 11:e plats i klubbstriden och på 8:e plats i medaljligan.

Sum-Sim började på fredagkvällen med lagkapper. Först ut var flickorna, som gjorde ett bra lopp på 4x100m frisim och persade med nästan 1,5 sek från Region. I laget simmade Felicia, Emilia C, Victoria och Tilda. Man kom på 13:e plats. Pojkarna simmade samma lagkapp och gjorde ett bra lopp. I laget simmade Oscar, Alexander, Joel och Philip.

På pass 2 på lördag fm  blev det2 st silvermedaljer genom Emilia C på 200m fjäril i fl. 15-16 och Emilia R på 200m medley i fl 13 oy. Vidare var Emilia C 4:a på 200 frisim och Philip 8:a på 200 bröst i po 15-16. Alexander blev fin 11:a på 200m medley i samma klass.

På pass 3 simmade Emilia C hem guldet på 200m medley. Emilia R simmade hem sitt andra silver för dagen, då hon blev 2:a på 100m frisim. Felicia gjode även ett bra lopp på 200m medley i fl. 15-16 och Philip gjorde detsamma på 100m rygg, där Alexander också gjorde ett bra lopp. Detsamma gjorde Micaela på 400m medley i fl 14. Dagen avslutades med en bra lagkapp av de yngsta flickorna på 4x100m frisim. I laget simmade Micaela, Moa, Emilia R och Anna-Luisa.

På pass 4 på söndag fm fortsatte det att trilla in medaljer. Det blev 3 st nya under söndag fm. Emilia R tog ett fint guld på 400m frisim. Här kom Moa på en fin 8:e plats Emilia C tog ett brons på 100m fjäril. Det blev en silvermedalj till flickornas lag på 4x100m medley. I laget simmade Emilia C, Victoria, Felicia och Emilia R. Alexander gjorde ett bra lopp på 100m frisim och samma gjorde Philip på 100m bröst. Micaela på 200m bröst och Felicia simmade sina lopp bättre är på Region och förbättrade eller höll sina placeringar.

På sista passet simmade Emilia C och Victoria in på vars sin 5:e plats på 100m frisim resp 100m bröst. Emilia R blev 7:a på 100m bröst. Alexander och Philip gjorde bra lopp på 200m rygg.

Det slogs under tävlingarna 6 st nya klubbrekord genom Emilia C, Victoria, Alexander och laget på 4x100m medley flickor. Det slogs även 5 st åldersrekord genom Emilia R och Philip. Det slogs 18 st nya pers.