Danske Bank Cup & Tyringe Cup

  • 13 okt 2010

image: Danske Bank Cup & Tyringe Cup

Under helgen hade S71 många simmare i vattnet på två olika ställen för att tävla. Dels befann sig ett lag nere i Danska Greve, 20min från Köpenhamn. Men vi hade också deltagare på närmare håll, nämligen i Tyringe på Tyringe cup. Totalt resultat för helgen: 12 Guld, 12 Silver, 12 Brons och massor av nya personliga rekord.

 


Micaela och Rebecca, glada guldmedaljörer (fler bilder finns i galleriet)

 

Tyringe Cup:

I Tyringe befann sig bland annat Daniel och Maria Lundahl som tog storslam i alla sina grenar, guld i samtliga dicipliner men en bit över sina personliga rekord var facit för dom. Den mest flitiga personbästaslagaren i Tyringe heter Philip Chen som tog tre medaljer och slog pers i samtliga grenar, bäst gick det på 50m fjärilsim där han persade med hela två sekunder på tiden 41,54. En annan det gick bra för var Ellen Sandberg som verkligen hittat formen den senaste veckan. Förra helgen blev det under 1.20 på 100m fjärilsim. Denna helgen gick det nästan ner under drömgränsen 1.10 på 100m frisim. Ellen landade på 1.10,10 vilket var två sekunders pers.

 

Övriga medaljörer i Tyringe var Joel Mörck, Jessica Chen, Hanh Chau och Fanny Brink vilka gjorde fina insatser i vattnet även om tiderna denna gången gick en bit över pers. Nästa gång är tiderna på rätt sida igen.

 

Resultaten från tävlingen i Tyringe finns här>>

 

I Danska Greve fanns bland annat Micaela Jönsson som fick med sig hela 5 medaljer hem. Bäst gick det i Bröstsimsgrenarna där det blev dubbla guld på de kortare distanserna och ett silver på 200m. Hennes tid på 100m, 1.37,58, var pers med hela 5 sekunder.

 

En annan det gick bra för var storasyster Jessica Jönsson som knep 4 medaljer, 3st silver och en bronspeng. Bäst gick det på 200m ryggsim som var hela 7 sekunder personligt rekord, härligt! De nyligen uppflyttade B-grupps simmarna har för denna säsongen utökat sin uthållighetsträning vilket märks tydligt på vilka sträckor som går bra när de tävlar. Mitt tips är att anmäla sig på fler sträckor över 200m och uppåt för det är på de  sträckorna ni kommer att märka störst utveckling framöver. Våga simma långt och våga ta ut er!

 

Andreas Myhrberg fick en bra danmarksresa. Andreas har haft det lite tungt i upptakten av säsongen, men nu börjar det äntligen lossna lite och tiderna är mycket bättre på honom än vid förra säsongen vid samma tidpunkt. Denna gången blev det 3 medaljer, och dessutom en hel del personliga rekord, kul! Höjdpunkten i helgen är 100m frisim och 100m ryggsim som är säsongsbästa och bland de snabbaste tiderna han gjort. Kämpa på Myran!

 

En tjej som är på gång igen efter väldigt mycket skador de senaste åren är Emelie Axmar. Denna gången blev det pers i ett par grenar som stått stilla i snart 2 år! Det gäller att ha tålamod. Och det har Emelie, hon missar sällan ett pass, kämpar hårt och är ett föredöme för alla simmare i föreningen. Det är kul när det går bra för simmare som kämpar hårt för att bli bättre och har nästintill hundraprocentig närvaro!

 

Övriga medaljörer i Greve var Marcus Olandersson, Victor Klügel, Jonna Nordström och Rebecca Berggren-Nylund som alla gjorde mycket bra ifrån sig.

 

Resultaten från Greve hittar du här, Lördag>>  Söndag>>