Skånska Mästerskap

  • 1 nov 2010

image: Skånska Mästerskap

Då är 2010 års skånska mästerskap till ända. Vi skickar gratulationer till alla nyblivna skånska mästare och hoppas att ni haft en bra helg här i Hässleholm. Vi vill tacka alla ledare och funktionärer som gjort ett bra jobb under helgen och medverkat till att göra helgen minnesvärd. Vi tackar även cafeteria-teamet som gjort ett mycket bra jobb och förtjänar en extra applåd. Tack även till alla er som varit i kulisserna med diverse småuppdrag. Resultatlistorna hittar ni enklast på livetiming, där finns även poängställningen och en RE-fil under fliken 'filarkiv'. Ni kan även hitta resultat på hemsidan under 'tävling, 'arrangemang'. Vi summerar S71's insats i helgen på följande vis (klicka på läs mer).

 

S71 slutade på en hedrande 5:e plats i poängstriden efter storstadsregionerna Malmö (MKK och RAN) samt Helsingborg, även SS Iden smög sig in framför oss denna gången. Totalt fanns 25st anmälda föreningar och S71-simmarna simmade endast de sträckor de själva önskade förutom lite lagkapper.

 

Medaljmässigt fick vi en guldmedalj genom Daniel Lundahl på 100m fjärilsim. Danne tog även en silverpeng på halva distansen, 50m fjärilsim där han fick se sig slagen med en hundradel. Johanna Fransson tog en silvermedalj på 100m medley där hon hade en jättefin avslutning. Maria Lundahl fick med sig en välförtjänt bronsmedalj på 50m fjärilsim som hon öppnade väldigt starkt trots att hon krigat på rejält på träningarna denna veckan, kul! Johanna Fransson nöjde sig inte med ett silver och tog även två brons på sträckorna 200m medley där hon var löjligt nära gällande klubbrekord och 50m bröstsim som gick snabbt som bara den. Vi skall heller inte glömma tjejernas bronsplacering på 4x100fr. I laget simmade Johanna Fransson, Maria Lundahl, Hanh Chau och Hanne Otzen. Bronstiden var också under gällande klubbrekord!

 

Tävlingssäsongen är i full gång, vilket naturligtvis innebär att det jagas kval till mästerskap för fullt. Maria Lundahl lyckades ta A-kval till JSM på 50m fjärilsim och B-kval på 100m medley. Johanna Fransson tog A-kval till JSM på 200m medley samt 100m medley och lyckades få till ett B-kval på sträckan 100m frisim. Tjejlagen på 4x100fr samt 4x100me simmade också väldigt bra under helgen, så bra att tiderna räckte till att kvala till JSM där också, härligt!

 

Som man snabbt märker var denna helgen tjejernas. Men det fanns även grabbar som gjorde bra ifrån sig med stora sänkningar av personliga rekord och massor av fina lopp under helgen. Vi befinner oss mitt i hårdträningen och det är därför smått överraskande att det gått så pass bra trots att vi inte släppt upp träningen något vidare. Det lovar gott inför vinterns tävlingar med JSM i Februari som huvudmål. Vi har en lång resa dit och skrivaren av dessa rader hoppas att så många simmare så möjligt hoppar på tåget nu innan det är för sent. Kom ihåg, hård träning och hundraprocentig närvaro är nyckeln till att lyckas!

 

Norra Skåne om S71's framgångar.