Stor tävlingshelg

  • 9 maj 2011

image: Stor tävlingshelg

I helgen som gick hände mycket i tävlingsbassängen för S71's del. Klubben var representerad på hela 4 orter runtom i landet. Ett stort och glatt gäng fanns i Höganäs för att simma försökstävlingar i Simiaden och vilka försök det blev! S71's duktiga simmare skrapade ihop hela 91st starter till finalen som går i Kristianstad om 3 veckor.

Vi hade också simmare i Tyringe på sparbankscupen, i Burlöv på Swim Meet och till Uppsala åkte Victor Klügel för att simma uttagningar för Ungdoms-OS.


Simiaden                                               Sparbankscupen                               Jöns Svanberg simmet

Vi börjar i Höganäs där knattarnas största tävling för året avgjordes. Distriksfinalen i Simiaden. Simiaden är ett slags skånska knattemästerskap där alla simmare födda mellan 98-02 deltar. I år hade S71 nytt rekord när det gäller antal starter till denna tävling vilket är jättebra, men vi tycker ändå att ni som valde att stanna hemma denna gången borde hänga med nästa gång så att vi blir ännu fler. Det är kul när vi är stora gäng på tävling!

S71's duktiga ungdomar visade klass när de plockade hela 51st medaljer under Lördag och Söndag. De som stack ut lite extra var tjejerna födda 1999 med Ellen Sandberg i spetsen, men det var många som simmade bra. Till finalen i Kristianstad har vi totalt 91st starter!!! SImmarna som stod för dessa var Sofie Klügel, Jessica Jönsson, Fanny Brink, Alicia Wiberg, Ellen Sandberg, Rebecca Berggren Nylund, Emilia Christiansen, Victoria Jönsson, Pontus Ernstsson, Jessica Chen, Knar Mikael, Joel Mörck, Erica Johansson, Elin Prins, Micaela Jönsson, Tova Nilsson, Elsa Brink, Anton Svensson, Philip Chen, Mollie Persson, Melinda Heikkinen, Betty Ottosson, Cem Sögüt och Patric Lundberg. Stort grattis till alla 24st! Vi passar även på att rikta ett stort tack till alla tränare som gör ett kanonjobb på kanten!

I Burlöv hade ett antal A och B-gruppare tagit sig för att testa formen i lång bassäng. Det fanns en del blandade resultat men en som hade en bra helg var Maria Lundahl som låg kring sina pers på alla distanser. Andreas Myhrberg lyckades även ta ett nytt kval till JSM med sitt lopp på 50m ryggsim, grattis! För er som snuddar vid kvaltiderna, kämpa på så kommer ni att fixa det nästa gång!

Victor Klügel åkte till Fyrishov i Uppsala för att delta i kvalet till ungdoms-OS som går i Turkiet senare i sommar. Han gjorde två riktigt bra lopp på 100m bröstsim och 50m bröstsim och placerade sig trea och tvåa i de grenarna, i nuläget finns inget lag uttaget utan det kommer att presenteras på svenska simförbundets hemsida inom ett par dagar, är ni nyfikna så håll utkik där. Åldrarna för uttagningen i år var 95-96 för pojkar och 97-98 för tjejer. Nästa år är man ett år äldre och då kommer S71 som brukligt att skicka de simmare som är topplacerade i sin ålder i Sverige så ligg i så kanske just du får åka med.

Sist men inte minst så körde Tyringe sin årliga tävling sparbankscupen med en del S71'are på plats. Facit för denna tävlingen blev 4st guld och 4st silver. Alla medaljer genom Micaela Jönsson och Erika Persson Bivall. Stort grattis!

Vi summerar helgen som ännu en lyckad sådan för S71 där framtidens segrare med största sannolikhet finns.