Junior SM - Södertälje

  • 10 feb 2011

image: Junior SM - Södertälje

S71 deltog med ett hyfsat stort gäng på JSM i Södertälje. 7st simmare representerade klubben på årets första nationella mästerskap. Maria Lundahl, Johanna Fransson, Hanh Chau, Mette Karlsson, Emelie Axmar, Hanne Otzen och Victor Klügel. Vi kan med glädje konstatera att vi på många av våra starter slår personliga rekord och är "bäst när det gäller". Vår mest rutinerade tjej Maria Lundahl som i år är sistaårsjunior visade att hon fortfarande utvecklas och satte flera pers vilka ledde till 3st finalsimningar.

 

Tävlingen för S71's del började på Torsdagen med lagkapp över 4x50m frisim. Eftersom vi hade en halvt krasslig Emelie med oss upp fick Hanh hoppa in i laget vilket hon gjorde väldigt bra. Samtliga tjejer simmade under sina pers på denna första lagkapp och det gav såklart mersmak.

 

Johanna hoppade i vattnet på 200m bröstsim. En sträcka som gått väldigt bra tidigare under säsongen, men sedan hade ju Johanna en liten sjukdomsperiod i slutet av December som kan ha påverkat lite. Det blev trots allt en bra tid, hennes näst bästa på 2.39,19 vilket gav en 18:e plats totalt. Men då skall vi komma ihåg att Johanna har 4 år kvar som junior.

 

Efter bröstsimmet hade vi både Maria och Johanna i vattnet på 100m medley. Här simmade Maria in på ett nytt personligt rekord och en 14:e tid vilket räckte till B-final på kvällen. Johanna simmade strax över sitt personliga rekord. I Marias final, vilken för övrigt var hennes första mästerskapsfinal någonsin, blev det en tiondel över hennes nysatta pers men ändå en väldigt bra simning som var under hennes gamla pers.

 

På fredagen simmade Maria 50m fjärilsim och hade på morgonen en tid som återigen var pers, 4 hundradelar och denna gången på rätt sida 29, nämligen 28,99. Detta räckte till en 17:e plats men efter en strykning till finalen fick hon chansen att simma B-final igen. Maria tog tillvara på chansen och sänkte sitt pers igen med tiden 28,70. En tid som räckte till en 13:e plats totalt i tävlingen.

 

Denna dag simmade även Johanna och Maria 200m medley. För Marias del hamnade tyvärr hennes lopp direkt efter hennes 50m fj så det var en trött Maria som tog sig i mål på 2.25,63. Johannas tid blev strax över hennes personliga rekord nämligen 2.23,05. Tiderna till final skrämmer dock inte utan här kommer vi nog att kunna se Johanna i final inom en kort framtid.

 

Victor var även i vattnet på Fredagen och simmade sin paradgren 100m bröstsim. Detta gjorde han på ett nytt pers1.07,04, och med tanke på att Victor har 5 år kvar som junior och han endast missade finalsimning med en sekund så får vi nog se mycket mer av denna grabb i framtiden.

 

På Lördagen simmade tjejerna 2st lagkapper. Först 4x50m me där dom stod för en kanoninsats där Hanh visade vägen och slog pers på den inledande sträckan. Efter henne följde sedan pers på samtliga delsträckor. Johanna på bröstsim, Maria på fjäril och Hanne på frisim. Tiden för detta tjejlag börjar nu närma sig klubbrekordet som har några år på nacken så det hoppas vi att tjejerna jagar i år. Den andra lagkappen denna dag var 4x200m frisim med Johanna, Maria, Mette och Hanne. Här fick tjejerna i mitten en väldig fart, både Maria och Mette var 3 sekunder under sina personliga rekord och tillsammans med de andra simmade man in på det nya klubbrekordet 8.48,93 vilket var en sänkning av anmälningstiden med hela 8 sekunder, grymt bra!

 

Lördagen bjöd även på 50m bröstsim av Victor som var pers med tiden 30,89. Nu hoppas skrivaren av dessa rader att Victor tar tag i stretchingen och blir lite smidigare, då kanske vi kan se honom i final redan till sommaren. För 30.89 är en väldigt bra tid när man tappar en tiondel i startögonblicket, 1,5m mot sina konkurrenter i varje UV samt går i mål med näsan.. ;)

 

Johanna hade en hektisk dag på Lördagen med 2 lagkapper, 100m frisim och 100m bröstsim individuellt. Nu blev 100m frisim väldigt tungt för henne och 100m bröstsim gick en bit över pers. Men hon kämpade väl och mellan insim, avsimmen och tävlandet så gick hon inte många steg på land den här dagen. Bra kämpat!

 

Sista dagen bjöd på 100m fjäril av Maria. en 11:e plats på morgonen med nytt pers gav en 11:e plats på kvällen med nytt pers IGEN! Vilken tjej detta är. Maria lever för sin träning och när hon nu börjat styrketräna mer regelbundet och med en plan så bara rasar tiderna. En bra förebild för våra yngre simmare i föreningen. Denna gången hamnade hon på 1.03,64, men här finns ännu mer att plocka ut i framtiden. Se Marias final över 100m fjärilsim här>> (hon är på bana 3 uppifrån)

 

Marias 50m ryggsim gick direkt efter hennes 100m fjärilsim och en trött Maria tog sig i mål på 32.48. Sist av allt simmade tjejerna lagkapp på 4x100m medley där dom var under anmälningstiden ännu en gång. Hanh visade återigen vägen och slog pers på första sträckan.

 

Totalt sett har detta varit ett bra mästerskap med många pers och en del nya framtidshopp har tänts. När dessutom Marias bror Danne som i många år är fostrad av S71 och av Björken tar massor av medaljer och gamla S71:aren Harald Johansson som i många år tränats av Jens Persson också tar 2 medaljer, så ökar det framtidstron på S71 och det vi gör här. Så här kommer en hälsning till alla våra unga duktiga simmare i klubben, fortsätt att kämpa på så kanske det är ni som står på pallen i ett SM om några år.

 

Man kan se alla finaler i repris på följande sida: http://www.sss.se/simning/inbjudningstavlingar/2011/jsm/jsm.htm , ni hittar även en komplett resultatlista från JSM på S71's hemsida under tävling och resultat.