Ullbergstrofén

• 3 maj 2011

image: Ullbergstrofén

S71 fanns på plats när en av landets största inbjudningstävlingar gick av stapeln i Göteborg under helgen. Ullbergstrofén hade i år ett helt nytt upplägg med försök i 50m bassäng och finaler i 25m bassäng. Ett recept som fungerade bra för våra simmare.

25m bassängen i valhallabadet med strategiskt placerad S71-flagga

Simmarna som fanns på plats simmade till sig hela 31st finalplatser och av dessa blev facit 2st silvermedaljer av syskonen Victor och Sofie Klügel på 50m bröstsim, samt 5st brons, 2st av Johanna Fransson på 100m och 200m ryggsim samt 2st av Jessica Chen på 50m och 100m bröstsim. Philip Chen plockade även han en bronspeng på 100m bröstsim.

Förutom medaljörerna så var det många som fick simma final denna gången trots hårt motstånd. Vi gratulerar Andreas Myhrberg, Fanny Brink, Micaela Jönsson, Mette Karlsson, Emilia Ernstsson samt Tony Brkic för fina insatser i finalerna där det blev många nya personliga rekord satta.

Trots ett relativt litet gäng så slutade S71 på en 11:e plats i klubbstriden av de 35 föreningar som tog poäng där vi lämnade många större föreningar bakom oss.

Just nu har vi en stor bredd bland föreningens ungdomar som vi hoppas skall mynna ut i en bra topp om ett par år. Nästa stora mått vi får på vår fina bredd är Simiaden som går i Höganäs nästa helg. Där hoppas vi på många fina placeringar och tider, följ tävlingen via den nya iPhone appen för livetiming som ni hittar i iTunes store.